Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κίνδυνοι & οφέλη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


Ποιοί είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν και πώς ο εορτασμός της ημέρας μπορεί να ωφελήσει την Υγεία σου;

Σοκολατάκια, καλό φαγητό, κόκκινο κρασί κι έντονη ερωτική διάθεση συνθέτουν το σκηνικό της βραδιάς του Αγίου Βαλεντίνου. Τι οφέλη αλλά και ποιοί κίνδυνοι μπορεί να κρύβονται στα παραπάνω;

Πώς ο Αγιος Βαλεντίνος κάνει καλό στην Υγεία σου;

Εκτός από την θεραπευτική δύναμη της ίδιας της αγάπης υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τρία σαφή οφέλη της ημέρας αυτής για την υγεία σου που δεν είναι άλλα από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας και κρασιού και φυσικά τον έρωτα!

* Μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας τονώνει και βελτιώνει την υγεία μας καθώς είναι πλούσια σε κακάο. Σύμφωνα με μελέτες η κατανάλωση 60 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα προστατεύει από καρδιακή ανεπάρκεια, μειώνει την αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
* Το ίδιο συμβαίνει με το κόκκινο κρασί, που όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
* Από την άλλη πλευρά το σεξ πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρει, χαρίζει υγεία και είναι ένας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχολογική σου κατάσταση.


Και τι να προσέξεις για να μη γυρίσει μπούμερανγκ;

* Καταρχήν μην ξεχνάς ότι το σεξ δίχως προφύλαξη είναι πολύ επικίνδυνο.Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα παραμονεύουν συνεχώς. Τα οφέλη του σεξ μπορούν εύκολα να γυρίσουν μπούμερανγκ αν δεν τηρούνται οι απαραίτητες προφυλάξεις και κανόνες υγιεινής.
* Επίσης, εσύ κι ο σύντροφός σου δεν χρειάζεται να καταρρίψετε αυτή τη μέρα το προσωπικό σας ρεκόρ στην ερωτική σας ζωή, ιδιαίτερα αν προηγουμένως έχετε καταναλώσει λιπαρά και άλλες παχυντικές τροφές.
* Τέλος, προσπάθησε να μετριάσεις τις υπερβολές να πιείς και να φας με ρέγουλα για να μην καταστρέψεις την βραδιά αλλά και την Υγεία σου! Πέρνα καλά, πιες ένα ποτηράκι, ίσως και δύο αλλά όχι περισσότερο απ΄όσο αντέχει ο οργανισμός σου ενώ επέλεξε να φας ελαφρά διότι η υπερφαγία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σου δημιουργήσει βαρυστομαχιά, κάτι που φυσικά δε θέλεις.


Tip: Απόλαυση λοιπόν αλλά με μέτρο για να μην έχεις προβλήματα με την υγεία σου.



Seen on: womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...