Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανακύκλωση «κλειδί» για την καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη

Μετά την έναρξη συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), 250 μπλε κάδοι (ένας για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά) έχουν τοποθετηθεί στη β’ δημοτική κοινότητα, αντικαθιστώντας τους γκρι του Συνδέσμου ΟΤΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», μέχρι το τέλος του Αυγούστου, μπλε κάδοι θα έχουν μπει κατά μήκος της Τσιμισκή και της Β. Ολγας και σταδιακά σε όλη την πόλη.


Ο εντεταλμένος σύμβουλος για την Ανακύκλωση, Θανάσης Παππάς, δήλωσε ότι «Σχεδιάζουμε τη χωροθέτηση των 5.000 κάδων που θα παραλάβουμε από την ΕΕΑΑ, έτσι ώστε να μην είναι δίπλα στους κοινούς κάδους και οι πολίτες να μην μπερδεύονται».

Η αύξηση της ποσότητας ανακυκλούμενων υλικών που οδηγήθηκαν σε δύο μήνες στο κέντρο διαλογής είναι ενθαρρυντική: το Μάιο ήταν 371.670 κιλά και τον Ιούνιο 477.470 κιλά.

Οι ποσότητες είναι βέβαια μικρές σε σύγκριση με άλλες εποχές (για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονταν, το 2008 τα προς ανακύκλωση υλικά του δήμου ήταν περίπου 7.500 τόνοι), αλλά είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Για το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη (που είναι και προσωρινός αντιδήμαρχος Καθαριότητας, έως ότου οριστεί νέος το Σεπτέμβριο) η ανακύκλωση είναι το «κλειδί» για να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα.

Ενδιαφέρουσες αιχμές αφήνει στην επιστολή με την οποία συνόδευε τη ζητηθείσα παραίτησή του ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης.

Αναφερόμενος στο θέμα της επισκευής απορριμματοφόρων και της προμήθειας ανταλλακτικών, τονίζει: «Μετά από προσωπικές συντονισμένες επαφές και ενέργειες ενός μήνα δημιουργήθηκε λίστα προμήθειας ανταλλακτικών σε πολύ χαμηλές τιμές και με εκπτώσεις έως 80%. Εσείς όμως αποφασίσατε τελικά να πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί που έως σήμερα δεν είχαν αποτέλεσμα».

Αναφέρεται επίσης στο θέμα των υπερωριών, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται να παίρνουν υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα, ενώ «κάποια λάθη στον υπολογισμό τους ή κάποιες αδικίες που προήλθαν από το παρελθόν τακτοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους συλλόγους εργαζομένων».

Εκφράζει την πικρία του λέγοντας ότι «δεχόμουν καθημερινά οξεία κριτική χωρίς την ουσιαστική στήριξη, αναγκαζόμενος σχεδόν ταυτόχρονα να αντιμετωπίζω και να προσπαθώ να δίνω λύσεις σε προβλήματα που η αντιμετώπισή τους δεν ήταν στην αποκλειστική μου αρμοδιότητα».




Πηγή : econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...